Talouselämä: 9 parasta taloudellista neuvoa - Luotto 20-2250€

Talouselämä: 9 parasta taloudellista neuvoa:

Talouselämä: Talous tarkoittaa ihmisten välistä kanssakäymistä ja instituutioita, jotka liittyvät hyödykkeiden tuotantoon, jakeluun, vaihtoon tai kulutukseen. Taloustiede tutkii talouden toimintaa ja taloushistoria talouden kehitystä sekä aikaisempia ilmiöitä. Taloussosiologia taas tutkii erilaisten taloudellisten ilmiöiden yhteiskunnallisia syitä ja vaikutuksia. Lähde

1. Ole realistinen.

Varaa aikaa budjetin laatimiseksi. Älä käytä vääriä summia butjetin laatimisessa. Mikäli todelliset kustannukset ovat isompia, niin budjetti ylittää nopeasti alkuperäisen rajan. Pidä kirjaa menoista, jotta näkisit todellisia kuluja. Tämä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi talous ei onnistuu!

2. Tee eroa väistämättömällä ja luksuksella.

Jos teet eroa sanoilla haluan ja tarvitsen, voit kunnolla säästää rahaa. Ostot, jotka eivät kuuluu väistömättömiin ostoksiin, tee vasta, kun sinulla on budjetissa tarpeeksi rahaa.

3. Älä vetoa tulevaisuudessa saatavalel rahalle.

Älä tuhlaa rahaa ennen kun se on tullut tilillesi. Monetkin tulot eivät ole taattuja, jos tuhlaat rahaa mitä sinulla vielä ei ole, niin voit löytää itsesi tilanteesta, että et saakaan niitä rahoja.

4. Ohjaa omia rahojasi.

Olet ansainnut sen rahan ja sinun tulisi olla tietoinen siitä miten sitä käytetään. Olet ainaa valmiina, jos sinulla on kokonaiskuva perheen raha-asioista. Jos olet sijoittanut rahaasi, niin ole tietoinen siitä mitä sinun rahalla tehdän.

5. Mieti ennen kun toimit.

Tee viisaita ostospäätöksiä. 95% osto- ja kulutuspäätkösista tehdään tunteiden perusteella.

6. Ostoksilla käytä käteistä.

Käyttäen käiteistä saat paremman yleiskuvan rahan liikenteestä.

7. Hae lainaa vastuullisesti.

Lainan hakeminene ei ole huoni idea, mutta sinun täytyy olla varma, että pystyt lainana maksamaan ajallaan. Jos käytät luottokorttia älä poista luottotiliäsi maksamisen jälkeen. Rahoituslaitokset pitää kirjaa sinun luottohistoriasta ja juuri sen avulla voit seuraavan kerran saada edullisempaa lainaa.

8. Älä vältä ideata eläkkeestä.

Säästäminen eläkkeelle menoasi varten on win-win-tilanne. Mitä nopeammin aloitat säästämistä, sitä nopeammin saapuu taloudellinen itsenäisyys ja saat itse päättää, koska jäät eläkkeelle.

9. Analysoi vaihtoehtojasi.

Jos olette ottanut asuntolainan, analysoi pystytkö sen maksamaan takasin nopeammin. Lyhyempi takaisinmaksuaika tarkoittaa alhaisempaa korkoa ja vapautumista lainasta aikaisemmin. Kuitenki ei kannata laatia maksusuunnitelmaa, mitä et pysty hoitamaan.

Tutustu Pikaluotto Blogi – Finncredit

Jakaa:
talouselämä facebook
talouselämä twitter
talouselämä google
talouselämä reddit

 

Talouselämä: 9 parasta taloudellista neuvoa (21.03.2017)
Avainsanat: